Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

The HUB – 45 bands 50x70 feat. Film


photo by Costis Lieros
Παρασκευή 14/10. Κάτι παράξενο συνέβη στο HUB. Ας αναλύσουμε τους αριθμούς. Όπου 50x70 σημειώστε το χαρακτηριστικό μέγεθος μιας αφίσας. Όπου 45 bands, οι 45 ελληνικές μπάντες που έλαβαν μέρος στην έκθεση, σε δισδιάστατη μορφή, μέσω του artwork τους. Μια έκθεση με αφίσες από συναυλίες ελληνικών συγκροτημάτων, με συμμετοχές από πολλούς designers, οι αφανείς ήρωες πίσω από την αφίσα, όπως οι γνωστοί H.O.P.E. και BEND. Σκοπός της έκθεσης, να δείξει την ανάγκη του καλλιτέχνη – μουσικού να έρθει σε επαφή με το κοινό του μέσω της αίσθησης της όρασης και να εξηγήσει γιατί πολλές φορές κρίνουμε - εύστοχα - ένα δίσκο από το εξώφυλλο. Η ποικιλία ήταν εμφανής, κάτι πολύ ευχάριστο. Εμφανίστηκαν μπροστά μας πολλά κλασικά αγαπημένα συγκροτήματα όπως είναι οι Last Drive, Deus Ex Machina, Film, Closer, αλλά και νέα ονόματα με εξαιρετικές δουλειές, σαν τον Larry Gus, Baby Guru, Tango With Lions και άλλους. Ενδιαφέρον έχει να γνωρίζει κανείς ότι πολλοί από τους σχεδιαστές είναι και μέλη των συγκροτημάτων που λαμβάνουν μέρος. Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι δεν αποτελούν όλες οι αφίσες αριστουργήματα, γεγονός που κάνει την έκθεση να φαίνεται ακόμα πιο πολυσυλλεκτική.

photo by Costis Lieros
Στα πλαίσια των εγκαινίων που πραγματοποιήθηκαν εκείνη την ημέρα, ακολούθησε συναυλία. Εμφανίστηκαν οι αγαπημένοι του ελληνικού κοινού Film, παρέα για άλλη μια φορά με την πρώτη τους τραγουδίστρια, την Etten (Ελένη Τζαβάρα), η οποία είχε αποχωρήσει από το συγκρότημα για να ακολουθήσει σόλο καριέρα, αν και τελευταία φαίνεται πως ενδιαφέρεται για επανένωση, κάτι που θα χαροποιούσε όλους τους fans. Όταν ξεκίνησαν να παίζουν, μας θύμισαν πόσο όμορφα δένουν όλοι μαζί επί σκηνής και για να επιβεβαιώσουν αυτήν την πεποίθηση, επέλεξαν κυρίως κομμάτια από τους δύο πρώτους δίσκους τους, που ηχογραφήθηκαν με την Etten στα φωνητικά.


Τη συναυλία άνοιξε ο Kid Flicks, το one man band του Νίκου Δερβίση, που πρόσφατα κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο, Hearts of Gold. Πολυσυλλεκτικός, graphic designer και μουσικός, με ένα synth, ένα sampler και ένα mac, ζέστανε το κοινό με τη θεατρικότητά του και με ήχους που θυμίζουν Gold Panda και Baths. Για να πάρετε μια γεύση από τον ήχο του ή και να ακούσετε ολόκληρο το δίσκο του, μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα του στο soundcloud από εδώ.
Photo by Costis Lieros
Στη συνέχεια, ακολούθησε «ΟΚΤΑΝΑ» πάρτυ με DJs από το αξέχαστο μπαρ στα Εξάρχεια. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 14/10 μέχρι τις 4/11. Ώρες λειτουργίας 11μ.μ. – 7μ.μ. . 
The HUB, Αλκμήνης 5, Κ. Πετράλωνα.
Photo by Costis Lieros

  • α! Και όταν έγραφα το κείμενο, άκουγα φυσικά, αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου